Rajcsik Zoltán a MediBallról

Rajcsik Zoltán Titok

Varázslóképzőt működtet a Mester.
Mozgása már-már éteri.
Elárulja a titkot, hogy lesd el.
S amit csinál, az nagyon is emberi.

Ismerd a tested és mozgasd az egészet.
Sok kicsi teszi ki a teljes egészet.
Használd a tengelyt és azon keresztül láss.
Nem a kor tesz bölcsebbé, a tapasztalás.

Hiszem, és értem, de amíg megcsinálom, az sok munka.
Néha sírás kerülget, küzdök, az ember még sem unja,
Mert közben felfedezésre vár sok csoda és harmónia.
Látni a szem számára láthatatlant: ez a titka.

Rajcsik Zoltán

 

 

Amikor először találkoztam a MediBall-lal, meglepett mennyire megmozgatja az egész testet, mégis mellőzi az erőlködést. Istvánnál ráadásul van benne egy csavar, mert azt mondja, egyszerűen csak csináljuk, a test majd kiszolgál minket. Ez egyszerűnek tűnik, de nem az. Ahhoz, hogy az legyen ismernünk és használnunk kellene a testünket. Ez az, amit az edzésen tanulunk: testhasználat. Mozgás és koordináció erőfeszítés nélkül.RajcsikZoltán

 

Megtanuljuk helyesen használni a csontozatot, ízületeket, izmokat anélkül, hogy túlságosan megterhelnénk őket. Persze ez kemény munka, mert többségünk nem helyesen mozgott. A helyretételhez kitűnő eszköz a MediBall. Mindegy, hogy valaki most kezdte vagy már régen csinálja, mindig van min javítani. Nagyon hamar meg lehet érezni a helyes mozgást.

 

Részemről a labdás mozgásokat élvezem a legjobban, de a labda nélküli mozgások, ahhoz kellenek, hogy a helyes mozgást megtanuljuk. Eleinte nem így volt, de mióta ráéreztem az ízére mindegy milyen tudású társsal játszom, mert, ha nálam kevésbé tapasztalt társsal vagyok párban én próbálok segíteni, ha pedig nálam nagyobb tudásúval ő tud nekem segíteni abban, hogy kialakuljon kettőnk között a harmónia és kihozzuk magunkból a maximumot.

 

A MediBall teljesen kikapcsol, mert nem lehet félgőzzel csinálni, a labda rögtön leesik. A stresszoldó hatásán kívül még azt szeretem az edzésekben, hogy időnként észreveszem a testrészeimet :-). Megmozdult a csípőm,ami eddig nem,vagy itt vagy ott érzem ezt vagy azt az izmot amit eddig nem. Amikor újra sikerül megmozdítani egy nem használt, vagy fellazítani egy feszült izmot, az nagyon jó érzés.

Nekem ezt jelenti a MediBall.