Mi is az a MediBall?

A játék bármilyen körülmények közt gyakorolható: nincs idõhöz, helyhez vagy idõjáráshoz kötve, kültéren, kis helyen vagy bárhol gyakorolhatjuk. Akár a testnevelés óra részét is képezheti. A labda súlya 53-55 g. Az ütõ lendítésével követjük a labda mozgását, nem kavarjuk fel a levegõt, tehát a szélerõsség nem befolyásolja az ütõ vagy a labda útját.Mediball

Játék közben a tenyér izzadása miatt könnyen csúszkálhatnak a hagyományos ütõk a kezünkben, így megváltozik a játéktechnikánk. A MediBall ütõk nyelét egy csúszásgátló masszázsfelülettel vontuk be, amely nemcsak megakadályozza az ütõ csúszását, hanem akupunktúrás pontokat is masszíroz. Az ütõnyélbe épített mágnes tovább erõsíti a masszázs hatékonyságát.

Az elmúlt 10 évben ez a játék az egész kínai társadalomban ismertté vált, az utóbbi pár évben pedig Európában és az Egyesült Államokban is elkezdték gyakorolni. Gyermekek, tinédzserek, felnõttek és idõsek egyaránt kedvelik és elismerik. Kínában testnevelés kutatók, tömegsportban és szabadegyetemeken tevékenykedõk, egészségügyi kutatók valamint a média területén tevékenykedõk fogtak össze szakemberekkel, hogy megalapítsák a játékhoz kapcsolódó oktatási és kutatási csoportot.


Mediball


A játék Kínában:

1994-ben Kínában az oktatási bizottság és a sportoktatási csoport megállapította, hogy ez a sport segíti a tanulók testi és szellemi fejlõdését, ezért javasolta, hogy az általános, közép- és felsõoktatás részévé váljon.

Amennyiben az adott oktatási intézmény megfelelõ feltételekkel rendelkezik, a kilenc éves kötelezõ tananyagba is beépíthetõ, valamint iskolai versenyek is rendezhetõk.