MediBall: egy praktikus válasz az élet kihívásaira szülőknek és gyerekeknek!

Naponta találkozunk nehézségekkel és keresünk megoldást a problémákra úgy, mint: figyelemzavar, teljesítménykényszer, hanyag testtartás, gerincproblémák, mozgásszegény életmód, viselkedés- és magatartás zavarok, tanulási nehézségek...

Mozgás három dimenzióban!

A gyakorlás folyamán a mozgásunk a tér, az idő és a dinamika törvényszerűségei szerint rendeződik. Fejlettebb az a mozgás, amelyben a szerkezeti összetevők a funkciónak megfelelően optimális arányban vannak jelen.

Miért nem működik, a Húzd ki magad fiam, felszólítás!

Születésünket kővetően megkezdődik a gravitáció leküzdésére irányuló igyekezetünk. Megtartani a térben a testünket nem kis feladat. Ezt helyesen tenni már komoly tudást jelent a testhasználatunkkal kapcsolatban. Életünk elején az egyensúly szervünk a csontozatunk és izmaink együtt, szinkronban fejlődnek. Intelligens működésünknek köszönhetően pont akkor kezdjük el gyakorolni a felállást és a járást, amikor arra képessé válunk.

Miért fontos, hogy értelem és öröm legyen a gyakorlásban?

MediBall "labdajáték az egészségért" egy megfelelő alternatíva lehet arra, hogy tapasztalhassuk saját működésünk minőségének fejlődését és tudatosságunk alakulását a gyakorlás során. Optimális esetben életünk bármelyik területe ilyen lehetne. Ez eleinte sajnos ritkán valósul meg, mert nem áll rendelkezésre megfelelően a figyelmünk.

Miért hatékony a MediBall az elesésből származó balesetek megelőzésében?

Kortól függetlenül érhetnek bennünket kisebb - nagyobb sérülések a napi tevékenységünk során. Ezek egy része inkább csak bosszúságot okoz, míg mások komoly megoldandó feladatokat jelentenek magunk és a családunk számára. A kor előre haladtával ezeknek a sérüléseknek a gyakorisága és veszélye folyamatosan növekszik.

A MediBall leírása

A MediBall egy új, különleges élményeket nyújtó, a XXI. század minden igényének megfelelő modern sport és mozgásművészeti forma. Jellemzője az emberi intelligencia finomságának, kreativitásának és esztétikumának az egyén és a csapat szintjén történő megjelenése. A mozgás tanulása során alkalmazott speciális és egyedi módszereknek köszönhetően a gyakorlásban résztvevők az önkifejezés és az önmegvalósítás szintjére érnek.

MediBall az oktatásban

Mindennapos testnevelés
Képesség fejlesztés
Testtartás javítás
Szabadidősport, tömegsport
Versenysport, kiegészítő sport
Stresszoldás, meditáció

Kerülj szinkronba

Az intelligencia a jelenben való reagálás képessége. Ismereteink szerint a fizikális, mentális és érzelmi területeink mindegyike sajátos intelligenciával bír. A három terület harmonikus fejlődése és együttműködése teszi lehetővé a szinkron állapot kialakulását. Ez által válik lehetővé a sportmozgások alkalmazása során elérhető legmagasabb szint, a kreatív finom koordináció.

Az egészségmegőrzés, a prevenció és rehabilitáció és a MediBall mozgáselveinek kapcsolata

Az emberi élet minden területére megalkotott rendszer komoly segítséget tud adni a mozgás és az egészség megőrzésével kapcsolatban, illetve használható rehabilitációs és prevenciós célokra is.