Kínában is sikeres a MediBall!

 

Személyes meghívást kaptunk a „Sports Bureau of Jinzhong City” szervezettől és Prof. Bai Rong-tól, a sporteszköz feltalálójától.

Az esemény célja az országok közötti kapcsolatok erősítése, valamint, hogy közös tapasztalatcserével és munkával segítsük elő a játék fejlődését.

A versenyen Szilágyi Máté, a MediBall emelt szintű oktatója kimagasló eredménnyel szerepelt. Felkészítését és eddigi útját édesapja, Szilágyi István a magyarországi MediBall elindítója és szakmai vezetője irányította:

  • egyéni mérkőzés: 1. hely
    (ellenfelei: holland, taiwan és olasz származásúak voltak)
  • csapatmérkőzés: 1. hely
    (Az európai csapat tagjaként versenyzett Máté. Itt a csapattagok mérkőzés eredményei adódtak össze.)
  • egyéni kreatív gyakorlat: 1. hely
    (9.25-ös pontszámot kapott, mely az egész versenyen kimagaslónak számított, ugyanilyen eredményt a pekingi Wushu Egyetem hallgatója ért el – akrobatikus elemekkel, szaltó, ugrás, spárga, …)

Elmondhatjuk, hogy Máté méltón helyt állt és képviselte a magyarországi MediBallt!

Teljesítménye, mozgásminősége kimagasló volt, számtalan elismerés és gratuláció érte a 3 napos világszintű megmérettetésen. A kínai versenyzők is keresték a Mátéval való  barátságos mérkőzés lehetőségét, köztük olyanok, akik dobogós helyezést értek el ezen a versenyen. Több kínai Tv csatorna készített vele interjút.

Szilágyi István Szakmai vezető rövid beszámolója:

„Az a megtiszteltetés ért minket, hogy Prof. Bai Rong (a játék feltalálója)  meghívására külön programokon vettünk részt, mely alkalommal tapasztalatot cseréltünk. Prof. Bai Rong elismeréssel fogadta a magyarországi MediBallt, az oktatási rendszert, visszajelzése szerint nemcsak megértettük a feltalált eszköz használatának lényegét, hanem több ponton tovább fejlesztettük azt. Megállapodtunk a folyamatos kapcsolattartásban. Beszélgetve a játék továbbfejlesztési lehetőségéről úgy nyilatkozott, hogy a MediBallban alkalmazott módszerek a kínai játékosok számára is hasznosak lehetnek. Felvetette annak a lehetőségét, hogy a kínai versenyzők számára ezek oktatásra kerüljenek. A jövőre nézve ez nagyon bíztatóan hangzik, úgy gondolom, ez egy igazi elismerés a MediBall számára.

A tengeren túli résztvevőknek Prof. Bai Rong egy továbbképzést tartott, ahol összefoglalta a Roliball gyakorlásának lényegét, ezen túlmenően elismerve a MediBall érdemeit, két külön lehetőséget is biztosított számunkra a tapasztalatcserére, gyakorlásra. Ezen alkalmakkor Prof. Bai Rong, Mr. Lee (Kína főbírója), a Wushu akadémia tanára, a Roliball edzője, Máté és én vettünk részt.  Meghívást kaptunk a Wang tanárnő által megrendezésre kerülő nyílt versenyre is Pekingben, ahol lehetőséget kapunk a kínai versenyzőkkel való mérkőzésekre.”

Prof. Bai Rong, a játék feltalálója és Szilágyi István szakmai igazgató
Eredményhírdetés
Szilágyi István szakmai igazgató
Wang Xuejun tanárnővel