Farmosi élmények

 

Mindezen érzéseknek az V. MediBall és Harcművészeti Szeminárium adott helyet 2012. február 24-én Farmoson a Szelei úti Általános Iskolában, Kollár Ferenc igazgató úr jóvoltából.

A MediBall szót „gyógylabda” elnevezéssel is illethetnénk. Gyakorlás közben az embernek olyan érzése van, mintha a labda bármelyik pillanatban megállhatna a levegőben és megtöltődik valami megmagyarázhatatlan, de érzékelhető energiával, ami repül egyik játékostól a másikig, és közvetít egyfajta pozitív erőt a játékban részt vevőknek, akik a hosszú mérkőzések után is mosolyogva, boldogan, fáradságot mellőzve tudnak egymás szemébe nézni. Mintha ez a játék, ez a mozgásforma meg szeretné mutatni nekünk, hogy mi is az ember valódi küldetése a Földön. A gyakorlók már tudják, hogy mennyire egyszerű és természetes mozgás, amit tanulunk, mégis egészségünk szempontjából a leghatékonyabb, mert egyszerre edzi a testet-lelket-szellemet, nem pedig külön-külön próbál valami hatékonyságot elérni. A játék lágy dinamikája, az egyéni kreatív mozgás esztétikus látványa és a csoportos formagyakorlatok energiával teli harmóniája már számtalan embert magával ragadott, minden korosztályt megérintett. A MediBall gyakorlásával megjelenik az egyénben egyfajta kozmológiai mozgásminta, ami azt hivatott üzenni, hogy mindannyian az Univerzum részei vagyunk.

 

„A hozzáértők nem feltűnőek
Egyszerűeknek tűnnek
Akik tudják ezt, azok ismerik az Abszolút jellegét
E jelleg ismerete a lágy ERŐ
A lágy ERŐ mozgat mindent, de neve nincsen.”

 

Sokadszor rácsodálkozunk Szilágyi István harcművész mester hiperszenzitív tulajdonságára, ami tanításai során egyre intenzívebben megnyilvánul. Mikor belép egy adott térbe, azonnal megérzi, hogy az ott lévő embereknek a MediBall mozgásforma hatalmas repertoárjából mi az, amit tanítani kell, amitől a tanítványok egy újabb, békés lelki töltettel indulhatnak tovább saját fejlődésük útján. A bevezető mondatomhoz visszatérve szeretném megköszönni Kasza Tamásnak és családjának a szeretetteljes vendéglátást otthonukban, ahol estébe nyúló, tartalmas beszélgetéssel tudtuk befejezni a Szemináriumot.

 

 

Király Gabriella MediBall Oktató

TápióBall csoportvezető